Oдржан састанак Женске парламентарне мреже

У Дому Народне скупштине чланице Женске парламентарне мреже данас су изабрале нову координаторку, народну посланицу Веру Пауновић.

Поред избора за нову координаторку, чланице су усвојиле дневни ред на ком су анализирале досадашње активности и изнеле план рада за наредни период.

Народне посланице разговарале су о предстојећем доласку парламентарне делегације Алжира, од 9. до 11. јула, која ће одржати састанак са ЖПМ. Такође, разговарано је о предстојећој радионици Женске парламентарне мреже, која ће се уз подршку УНДП и ОЕБС одржати у Народној скупштини, 15. јула 2019. године.

Чланице ЖПМ, разговарале су и о могућности одржавања јавног слушања, до краја месеца, по препорукама Комитета УН за елиминисање дискриминације жена.

Током састанка, разговарало се и о завршној имплементацији родно одговорног буџетирања, нарочито на нивоу локалних самоуправа и његове успешности.

Тема разговора, била је и предстојећа Национална конференција ЖПМ, која се традиционално одржава крајем сваке године, у Дому Народне скупштине, а планирана је за новембар 2019. године.

За крај састанка, чланице Женске парламентарне мреже истакле су значај усвајања новог закона о родној равноправности, који има за циљ да уведе ефикасније механизме равноправног учешћа жена и мушкараца у свим областима јавног и приватног сектора.

Састанку су присуствовале народне посланице Вера Пауновић, Дубравка Филиповски, др Александра Томић, Марија Обрадовић, Стефана Миладиновић, Нада Лазић, др Александра Јерков, Наташа Михаиловић Вацић, Олена Папуга и др Санда Рашковић Ивић.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s