Одржана активност „Један на један са народном посланицом”

У сурет Међународном празнику жена, 8. март, у Скупштини Србије одржана је акција Женске парламентарне мреже „Један на један са народном посланицом“, којом је остварена директна комуникација представница цивилног друштва и народних посланица, током које су грађанке, кроз непосредан разговор, имале могућност да изнесу своје идеје и предлоге.

Председница Народне скупштине Маја Гојковић навела је да је Женска парламентарна мрежа постала пример добре праксе, не само у функционисању и поређењу са земљама региона, већ је постала и обавезна тема у билатералним сусретима са међународним саговорницима.

„Постале смо видљивије и оно што је веома битно постале смо тема како у медијима, тако и у политичкој комуникацији, питање равноправности и питање жена постале су неизоставна тема у политичким кампањама, како на локалном тако и на националном нивоу“, истакла је Гојковић и додала да је у наредном периоду важан рад на већој укључености жена у политички живот на локалним нивоима.

„Задатак пред нама је и да омогућимо да жене имају једнаке плате за исте послове које обављају и мушкарци у Србији. Са задовољством могу да кажем да наша земља нема такав проблем у јавном сектору, што није случај и са приватним сектором“, истакла је Гојковић.

Говорећи о доношењу новог закона о родној равноправности, Гојковићева је рекла да предлог тог закона мора у Парламент Србије да дође по редовној процедури, да буде модеран и европски, али пре свега спроводив и примењив у читавој држави.

Координаторка Женске парламентарне мреже Татјана Мацура истакла је да је овакав вид сусрета идеална прилика да се покрену нове иницијативе, а за оне постојеће тражити подршка.

„Надам се да ћете у томе успети. Једнако колико од нас зависи да вам у томе помогнемо, зависи и од вас колико ћете нас у то убедити“, рекла је Мацура.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s