Женска парламентарна мрежа осуђује нападе на народну посланицу Маринику Тепић

Женска парламентарна мрежа и све њене чланице осуђују све учесталије нападе на народну посланицу Маринику Тепић. Вишемесечне претње кулминирале су писањем графита претећег садржаја на зидовима главног града.

Подсећамо јавност да смо се окупиле у оквиру Женске парламентарне мреже постављајући се изнад страначке припадности и изнад спорих и ограничавајућих административних процедура. Удружила нас је потреба да искористимо свој утицај, позицију и глас у најбољу могућу сврху како бисмо непрекидно указивале на све друштвене проблеме које у посебан фокус стављају положај жена које су друштвено ангажоване.

Међу приоритетним циљевима Женске парламентарне мреже, између осталих, су и подстицај женама у Србији за веће учешће у политичком и јавном животу, као и ширење свести о женској солидарности.

Позивамо јавност, колеге и медије да подрже наше напоре да се заштити свака жена која се одважила да учествује у политичком животу Србије и да солидарношћу коју данас показујемо, а коју ћемо показивати и даље, мотивишемо и многе друге жене да се укључе у политички и јавни живот Србије.

Апелујемо на полицију, тужилаштво и правосудне органе да пронађу и санкционишу оне који отворено прете нашој колегиници Мариники Тепић.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s