Женска парламентарна мрежа одржала радни састанак са представницама политичких партија и цивилног друштва Таџикистана

Женска парламентарна мрежа одржала је 13. децембра радни састанак са представницима политичких партија и цивилног друштва Таџикистана, уз подршку Мисије ОЕБС у Републици Србији.

Народна посланица и чланица Женске парламентарне мреже Стефана Миладиновић изразила је задовољство што се састала са представницама политичких партија и цивилног друштва Таџикистана. Миладиновић је истакла интензиван рад народних посланица на увођењу родне перспективе у законе и истакла увођење родног идентитета у буџетски систем Републике Србије. Као најважније резултате Женске парламентарне мреже навела је и развој локалних женских одборничких мрежа пропраћених редовним састанцима и сарадњом са народним посланицама, унапређење политичке заступљености жена у Републици Србији, као и доношење Закона о спречавању насиља у породици.13-12-2016-foto-zpm_239x0

Представнице политичких партија и цивилног друштва Таџикистана поздравиле су рад и резултате Женске парламентарне мреже.

Миладиновић је, на крају састанка, истакла да верује да ће ова посета унапредити међусобне политичке односе, а да ће размена искустава допринети раду жена у политичком животу Таџикистана.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s